Politolog: PAS și PPDA anunță proteste în disperare de cauză, fără nicio explicație logică

Exponenții PAS și PPDA anunță proteste în disperare de cauză, fără nicio explicație logică. Este reacția istoricului și politologului Gheorghe Cojocaru, la intenția formațiunilor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase de a scoate din nou lumea în stradă.

În situația în care s-a ajuns, în disperare de cauză, probabil, cei de la ACUM ar putea să protesteze și împotriva socialiștilor, și împotriva democraților, și cu același succes chiar și împotriva propriei lor identități politice. Declanșarea unor acțiuni de protest, după cum s-a anunțat, împotriva „celor care paralizează activitatea Parlamentului”, adică, probabil, tocmai împotriva celor cu care ar vrea să se asocieze pentru a demola oligarhia și statul capturat, ar fi o premieră absolută sub soarele politic basarabean”, a declarat Cojocaru, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia sa, amenințările cu proteste nu au niciun suport logic, în condițiile în care cetățenii au probleme reale, care trebuie rezolvate.

Logica acestor îndemnuri sau amenințări cu proteste împotriva unor fracțiuni parlamentare scapă cetățeanului simplu care stă mai curând cu gândul la leul care galopează și la prețurile la carburanți care au luat-o razna în ultima vreme…”, a mai spus Gheorghe Cojocaru.