Expert: PAS şi PPDA reprezintă interesele unor oligarhi care vor să ajungă la putere

Exponenţii PAS şi PPDA, care se declară în opoziţie faţă de actuala guvernare, reprezintă, de fapt, interesele unor oligarhi care vor să ajungă la putere în Republica Moldova. Părerea a fost exprimată de Alexandru Solcan, decanul Facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova, în cadrul emisiunii Eurodicţionar, de la Publika TV.

„Persoanele care se află în opoziție, gestionate din umbră, exprimând interesele unor alți oligarhi care ar vrea să revină la putere. Probabil, factorul acesta face imposibil ca să se așeze la o masă de negocieri. Chiar și acei care și-au declarat lupta cu oligarhia, din păcate, sunt dependenți de structuri oligarhice”, adeclarat Alexandru Solcan.

Solcan mai spune că în politica moldovenească există prea mult populism.

„Noi vedem că cei care se poziționează în opoziție, venind la putere, de fapt, se comportă exact ca cei care au fost până la ei. Și atunci, asta ne duce la gândul firesc că, de fapt, este o problemă de sistem. În politica din R. Moldova avem foarte mult populism, foarte multă nemulțumire”, a mai spus Alexandru Solcan.