Ambasada SUA de la Bagdad a fost bombardată

Forţele de securitate irakiene au anunţat că, duminică, o rachetă a căzut în Zona verde din Bagdad, unde este amplasată ambasada SUA. Tot aici se află sediile sediile guvernului şi parlamentului din Irak.

În urmă cu câteva zile SUA şi-au rechemat diplomaţii neesenţiali de la ambasada din Bagdad şi de la consulatul din Erbil (nord), considerând că grupurile armate irakiene favorabile Iranului constituie o ameninţare iminentă la adresa personalului diplomatic american, potrivit agerpres.ro

Autorităţile irakiene precizează într-un comunicat că nu au fost victime.

O rachetă Katyusha a căzut în centrul Zonei verzi”, se arată în comunicat.

Se pare că racheta a fost lansată dintr-o „zonă părăsită” aflată în sudul Bagdadului. Zona ultrasecurizată, numită Yona verde a fost construită în anul 2003 de către armata americană care a răsturnat de la putere regimul lui Saddam Hussein. În această zonă se află şi sediul ambasadei Marii Britanii.

Irakul, devastat de ani de violenţe şi de conflicte, între care unul împotriva grupării jihadist Statul Islamic, continuă să fie afectat de insecuritate. Cel mai recent atac, comis la 9 mai, s-a soldat cu opt morţi la Bagdad.

sursa: evz.ro