Curtea de Apel a decis: fostul ministru liberal Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, reţinut în 2017 de CNA şi procurorii anticorupţie, a fost condamnat la închisoare. Decizia a fost luată de magistrații Curţii de Apel Chişinău.

Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani.

Instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 lei şi 5 500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale