Șeful de la Finanțe face praf minciuna PRO TV: Primăria din Cojușna are acum venituri mai mari

Ministrul Finanțelor Ion Chicu demontează falsul tirajat de presa afiliată PAS-PPDA privind pretinsa închidere pentru perioada de vară a grădiniței din satul Cojușna, chipurile din „lipsă de bani pentru salarii”.

Veniturile Primăriei Cojușna la situația din 15.05.2019 le depășesc pe cele din 2018 (perioada respectivă) cu 23,6%, adică cu 1, 166 mln.lei. Încasările din impozitul pe venitul retinut din salariu (care, conform prognozelor unor ”profeți” trebuiau să se prăbușească în urma reformei fiscale (diminuarea cotei și dublarea scutirii personale))… au crescut cu 38,1%. Iar dacă considerăm și compensarea din bugetul de stat pentru ”posibila ratare de venituri în urma reformei fiscale” în sumă de 216 mii lei, acest articol/sursă de venituri a crescut cu aproape 65%. În general, pe țară, acest indicator depășește 20%. Deci mitul conform căruia guvernul ”cu reforma sa fiscală” a lăsat autoritățile locale fără bani – rămîne ”visul azuriu” al unora”, a scris Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Anterior, și ministrul Educației Monica Babuc a demontat falsul tirajat de presa afiliată PAS și PPDA, inclusiv PRO TV Chișinău. 

„O altă încercare de manipulare. Ce e mai rău e că ea vine din partea unor deputați. Reporterul și părinții poate nu cunosc, dar deputații blocului ACUM, care se văd în imagini, ar fi trebuit să știe că perioada de vacanță la grădinițe este stabilită de APL. Administrația decide cu privire la salarii și program de activitate, iar MECC nu poate da astfel de indicații”, se conținea într-o postare, pe Facebook, a ministrului Educației Monica Babuc.

sursa: hotnews.md