Năstase, analizat de psihologi: Este nesincer, șmecher, orgolios, răzbunător, se crede „special” și poate deveni violent

Comportamentul deviant al liderului PPDA, Andrei Năstase, a devenit subiect de cercetare științifică pentru psihologi. Ziarul Național a contactat mai mulți experți în domeniu, pentru a creiona profilul său, iar concluziile acestora sunt deloc îmbucurătoare pentru finul oligarhului Victor Țopa.

Astfel, în opinia psihologilor, Andrei Năstase este „nesincer, șmecher, orgolios, răzbunător și se crede „special”, îi plac întrunirile în cinstea sa, manifestă lașitate în multe situații și poate deveni violent”.

De asemenea, spun experții, liderul PPDA „are complexe de inferioritate și de afirmare, optând pentru o poziționare teatrală, o viață permanentă pe scenă: să fie văzut de toată lumea, atrăgând cât mai multă atenție și aplauze. Nu poate exista fără venerație”.

Profilul psihologic al lui Andrei Năstase mai arată că acesta este „oportunist, lenos, comod. Nu-şi respectă promisiunile. Ușor renunţă la o activitate pornită, chiar dacă și-a asumat obligații, pentru o altă activitate care este mai profitabilă”.

În comportamentul liderului PPDA se mai observă „caracteristici infantile, cum ar fi încăpățânarea și ambiţiile exagerate, incapacitatea de a discuta constructiv, nematurizarea emoţională, agresivitatea, tendința de înjosire și calomniere, doar pentru a se arăta mai frumos pe fonul persoanelor înjosite”.

Psihologii mai spun că Andrei Năstase este fricos și laș.

Pentru rezolvarea problemelor sale, acționează „cu mâini străine”, organizează alte persoane, solicită ajutor pentru a-și înlătura piedicile. Întotdeauna caută „căi de ocolire” mai rapide şi comode, dar întotdeauna care i-ar asigura securitatea personală, fără a se preocupa de soarta celor care îl ajută”, consideră experții citați de Ziarul Național.