Cuplați centurile de siguranță! O familie a ajuns la spital în urma unui accident produs în raionul Strășeni

Patru membri ai unei familii au ajuns la spital după ce au fost implicați într-un accident rutier, produs ieri seara, în apropierea satului Roșcani, raionul Strășeni. Accidentul a avut loc în jurul orei 18:40.

Potrivit Poliției, impactul s-a produs în timp ce un șofer în vârstă de 43 de ani, fiind la volanul unui automobil de model Toyota Avensis, a oprit într-o intersecție pentru a manevra la stînga. Iar conducătorul auto, de 29 de ani, care se afla împreună cu familia într-un Opel Astra, l-a tamponat din spate după ce a derapat din cauza vitezei excesive și a carosabilului umed.

În urma accidentului, șoferul, soția acestuia și cei doi copii ai lor, au fost transportați la spitalul raional Strășeni. Mama, tatăl și fetița de un an s-au ales cu comoție cerebrală, iar băiețelul de 10 ani – cu fractură la piciorul drept.

În urma examinării automobilului s-a constatat că, pe bancheta din spate lipsea scaunul special de transportare a copiilor și nici unul nu avea centura cuplată.

În primele 4 luni ale anului curent pe drumurile din țară au avut loc 131 accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora 4 copii au decedat, iar alții 116 au avut de suferit diferite traumatisme.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează: CUPLAȚI CENTURILE ȘI TRANSPORTAȚI COPIII ÎN SIGURANȚĂ!