CONFIRMAT! Un deputat ACUM spune răspicat că Năstase a fost chemat la Moscova de către instituții de forță

N4

Deputatul PPDA, Octavian Ţîcu, a confirmat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4, faptul că liderul formaţiunii la care a fost atribuit, Andrei Năstase, a fost invitat la Moscova de reprezentanţi ai structurilor de forţă.

A fost o citație a lui, cred că (n.r. a lui Andrei Năstase), pentru a depune mărturii în cazul Plahotniuc; ceva de felul ăsta. Eu nu știu cu exactitate”, a declarat Octavian Ţîcu.

Amintim că liderul PPDA, Andrei Năstase, a cerut ajutorul Rusiei în războiul cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Năstase a recunoscut acest fapt în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal TV, controlat de nașul său de cununie, Victor Țopa. De asemenea, Năstase cere suportul Rusiei privind crearea unei coaliţii parlamentare între PAS, PPDA şi PSRM.

Potrivit unor surse citate de Timpul.md, Năstase ar fi preluat contactele de la Moscova de la Veaceslav Platon, condamnat la mulți ani de închisoare în Moldova, inclusiv în dosarul Băncii de Economii.

„Unul dintre avocații lui Platon, Eduard Rudenco, a fost persoana de legătură între Platon și Năstase (ei nici nu se ascund, fiind prezenți la mai multe proteste împreună), dar și Platon și fugarii Țopa. Năstase are datoria să-l scape de pușcărie pe Platon, în schimbul ajutorului cu “prietenii de la Moscova”, în special cei din FSB, pentru ca rușii să-i forțeze pe socialiști să facă alianța cu blocul ACUM”, spun sursele publicaţiei citate.

Amintim că și lidera PAS, Maia Sandu, a beneficiat de consultanță politică, din partea unui expert plătit de raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon. Potrivit unei investigații recente a portalului Zeppelin, este vorba despre Noel Boxer, iar afacerea a fost intermediată de către lobbystul Dmitri ”David” Zaikin, născut în URSS și care, în 1990, a emigrat în Canada. Acum, Zaikin este în relații strânse cu grupuri de influență, inclusiv servicii speciale din Rusia.