VIDEO | Vârstnicii îi mulțumesc premierului Filip pentru pensiile majorate

Reformele sociale, inclusiv reforma pensiilor, promovate de Guvern încep să dea rezultate, iar persoanele în etate simt efectele pozitive. Despre aceasta vorbește un pensionar într-o adresare video către premierul Pavel Filip.

Bărbatul spune că pensia i-a fost majorată cu 800 de lei.

„Doresc să-i mulțumesc din suflet domnului Filip pentru recalcularea pensiei. Dumnezeu să-i dea sănătate!”, spune bătrânul.

Reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2019, au fost majorate cu 10% pensiile pentru toate persoanele ce primeau o pensie mai mică de 1589 de lei, adică sub minimul de existență stabilit pentru pensionari. De această majorare au beneficiat 460 mii de persoane. Iar începând cu 1 aprilie 2019 toate pensiile au fost indexate 5,3%. Este vorba de peste 700 mii de persoane ce au beneficiat de creșterea pensiei.

Anterior, Guvernul a mai realizat valorizarea pensiilor, ceea ce a permis recalcularea plăților pentru 314 mii de persoane. O altă etapă a reformei a prevăzut recalcularea pensiilor și pentru persoanele care au lucrat după împlinirea vârstei de pensionare. Astfel, în formula de calcul au fost introduși și anii munciți după vârsta de pensionare, fapt ce a permis majorarea plăților pentru această categorie de persoane.

sursa: hotnews.md