Prinși cu acte false la frontieră

border.gov.md

Trei permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile naționale, au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în timpul controlului de frontieră. Incidentele s-au înregistrat pe parcursul zilei de ieri, 7 mai, în punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

Pentru autorizarea ieșirii din țară la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes C 220 cu plăcuțele de înmatriculare belgiene. În setul de documente prezentate de către conducătorul auto se afla și permisul de conducere, asupra căruia s-a depistat lipsa elementelor de protecție.

În timpul verificărilor minuțioase, pasagerul – locuitor al satului Pepeni, raionul Sîngerei – a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc vizibil falsificat, emis pe numele unei alte persoane.

Tinerii au declarat că nu cunosc despre falsul actelor, afirmând că aveau intenția de a le utiliza pe teritoriul Belgiei.

Al treilea document neveridic a fost identificat în punctul de trecere Leușeni, cercetat penal riscă a fi tot un conațional, în vârstă de 33 de ani. Permisul de conducere a fost observat în învelitoarea pașaportului oferit pentru legitimare. Interogat, bărbatul a comunicat că l-a perfectat, acum un an, prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 500 de euro. El a mai spus că nu l-a folosit niciodată, pentru că intuia că este fals datorită indicilor neclari.

Actele au fost transmise către laborator pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.