Avion prăbușit în Mexic: toate cele 13 persoane de la bord au murit

Un avion Bombardier Challenger 601, care decolase din Las Vegas, SUA, şi se îndrepta spre Monterrey,  când a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul aeronavei se aflau 13 persoane, zece pasageri şi trei membri ai echipajului. 

Autoritățile mexicane au anunțat că toate cele 13 persoane de la bordul avionului și-au pierdut viața, notează Agerpres.ro.

Epava avionului a fost reperată în urma unui survol aerian într-o zonă muntoasă greu accesibilă, au comunicat autorităţile statului mexican Coahuila. În primele imagini aeriene difuzate de media mexicane, se distinge un avion carbonizat şi rupt în mai multe bucăţi, într-o zonă deşertică.

Victimele aveau toate nume hispanice şi vârste între 19 şi 57 de ani, conform unei liste a pasagerilor publicate în presa mexicană. Potrivit site-ului cotidianului Diario de Yucatan, printre victime se află omul de afaceri mexican Luis Octavio Reyes Dominguez, soţia acestuia şi cei trei copii ai lor.

Compania canadiană Bombardier a identificat avionul ca fiind un Challenger 601, precizând că acesta a dispărut la circa 150 mile nautice de oraşul Monclova din nordul Mexicului. Bombardier a transmis condoleanţe şi a precizat că va colabora cu autorităţile de anchetă. După primele cercetări, autorităţile sunt de părere că vremea nefavorabilă ar fi putut cauza accidentul, dar ancheta în acest caz continuă.