Alaiba trăiește bine, dar voi credeți în toate prostiile debitate de el și cei din ACUM: a ocupat abuziv un teren care aparține Primăriei Chișinău

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba ar fi ocupat abuziv un teren de doi ari din proprietatea Primăriei Chișinău, iar valoarea cadastrală a bunurilor deținute de acesta este de peste 82 mii euro. Cu toate acestea, scrie bloggerul Corneliu Grandrabur, într-un articol publicat azi, Alaiba a indicat o valoare totală de doar 30 mii €.

Bloggerul citat mai scrie că, pentru a se eschiva și de la plata impozitelor pe bunurile imobile care depșesc 120 mp, casa a fost divizata în: Casa de locuit (94,5 mp, valoarea 836533 lei, 42 mii €, bucatarie de vară de 69 mp (valoarea 242926 lei, 12 mii € și șopron de 13 mp (valoarea 34 mii lei (1700 €).

”Matematica ne arata ca terenul + casa și „anexele” valorează peste 82 mii euro, nu 30 de mii cum a indicat proletarul. Dar aceasta este numai valoarea cadastrală, pe cand valoarea de piață e de câteva milioane!”, notează Gandrabur.

casa lui Alaiba, casa lui Dumitru Alaiba, Dumitru Alaiba, PAS, deputat PAS, fractiunea PAS, Maia Sandu, blocul ACUM, ACUM DA PAS, Petru Frunze, Maria Ciobanu, Sergiu Litvinenco, Octavian Ticu, Lilian Carp

Gandrabur adaugă că pe lângă terenul de 908 mp, dintre care 454 mp îi deține cu drept de proprietate, Dumitru Alaiba mai are în proprietate și cateva apartamente, iar majoritatea bunurilor au fost dobândite în 2016-2017, după ce Filat deja a fost încarcerat și a început cercetarea penală în dosarul BEM.

Amintim că vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel a dezvăluit, în cadrul unei noi ediții a emisiunii Într-un PAS bun, că deputatul Dumitru Alaiba, fost consilier al ex-premierului Vlad Filat, locuiește într-o casă cu un preț de piață de cel puțin 6 milioane de lei.

În declarația de avere însă, Alaiba a indicat că ar deține începând cu anul 2017 doar 50% din casa și terenul pe care a fost construită aceasta. La valoarea acestui bun, deputatul din PAS a indicat modesta sumă de doar 30 mii euro. În realitate. astfel de imobile de lux costă în respectiva zonă a municipiului Chișinău 350 000 și chiar 500 000 euro.

sursa: actual.md