Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi și cu program extins în perioada sărbătorilor pascale și a minivacanțelor

Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale și a minivacanțelor de 1 și 9 mai. Totodată, acestea își vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcție de numărul de tranzacții. Este indicația lansată de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în adresa tuturor birourilor vamale, în cadrul unei ședințe cu șefii acestora.

La muncă se vor afla și factorii de decizie din cadrul Aparatului Central, care au indicația să se deplaseze în posturile cu trafic sporit pentru a-i asista pe inspectori în acțiunile întreprinse pentru accelerarea circulației transfrontaliere.  

Totodată, în această perioadă va fi suplinit numărul de personal și a echipamentelor de verificare, vor fi utilizate toate pistele de control, inclusiv cele destinate Corpului Diplomatic sau de pe sensul opus de traversare,  iar în
efectuarea controlului vamal vor fi implicați șefii posturilor vamale, cât și adjuncții acestora. Aceste măsuri au fost agreate cu Poliția de Frontieră și cu instituțiile partenere din România și Ucraina.

Mai multe informații privind orarul de activitate a terminalelor vamale în perioada menționată pot fi aflate prin intermediul Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon +373 22 574-111. Tot la acest număr, cetățenii pot solicita informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot reclama eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.