Persoanele cu diabet zaharat vor primi gratuit glucometre, teste şi lanţete | Ghid VIDEO de utilizare

Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit, începând de astăzi, câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1200 de teste şi 1200 de lanţete. În acelaşi timp, celor care se tratează cu antidiabetice orale le vor fi distribuite câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 100 de teste şi 100 de lanţete.

Setul de dispozitive medicale va fi expediat prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul acestor persoane şi va servi la măsurarea nivelului de zahăr în sânge pe parcursul unui an.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a elaborat și publicat un Ghid video de utilizare a glucometrului, testelor și lanţetelor.

Conform datelor statistice, numărul total de pacienți cu diabet zaharat constituie circa 100.000 pacienți, dintre care circa 19 000 sînt pacienți insulinodependenți și circa 81 000 pacienți insulinoindependenți (antidiabetice orale).

Pentru achiziţionarea și distribuirea glucometrelor, testelor şi lanţetelor, în total 100.000 seturi, din bugetul de stat au fost alocate circa 25 de milioane de lei.