Un adolescent din Cahul, bolnav de scabie, a murit după ce bunica l-a uns cu benzilbenzoat

Un adolescent în vîrstă de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul a decedat după ce a fost supus unui tratament în condiții casnice. Băiatul s-a îmbolnăvit de scabie pe 15 aprilie 2019, iar pentru a-l trata bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. A doua zi, pe 16 aprilie, femeia a repetat procedura. Suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat, ea a adăugat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă), potrivit Ministerului Sănătății.

În aceste două zile, copilul a frecventat liceul, iar pe data de 17 aprilie, la orele 8:40, a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, din spitalul raional Cahul. La ora 10:50, medicii au constatat decesul.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții. Totodată, Ministerul atenționează populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.