Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Autorităţile canadiene au transmis că trei alpinişti sunt consideraţi decedaţi, în urma unei avalanşe produse în Munţii Stâncoşi, în zona Parcului Naţional Banff din Canada, relatează BBC.

Cei trei alpinişti încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reuşit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autorităţile au început operaţiunea de căutare şi „au identificat dovezi ale producerii unei avalanşe” şi echipamente de alpinism, citează Mediafax.

Operaţiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi din cauza riscului producerii unei noi avalanşe. Cei trei alpinişti au fost identificaţi de reprezentanţii North Face, compania de echipamente sportive care îi sponsoriza: David Lama şi Hansjoerg Auer din Austria şi Jess Roskelley din Statele Unite.

NDTV.com

Ruta aleasă de cei trei alpinişti este rar utilizată, din cauza dificultăţii. Muntele Howse Peak, cu o înălţime de 3.295 metri, este situat în provincia canadiană Alberta.

Roskelley era cunoscut pentru escaladarea Muntelui Everest la vârstă de 20 de ani în anul 2003, astfel devenind, la acea vreme, cea mai tânără persoană care să escadaleze vreodată cel mai înalt munte din lume. De asemenea, Lama şi Auer erau alpinişti de talie mondială, renumiţi pentru escaladarea unora dintre cele mai dificile trasee din lume, transmite Reuters.