INP publică noi IMAGINI cu șoferul care l-a mușcat de deget pe un polițist

Inspectoratul Național de Patrulare a publicat astăzi noi imagini cu șoferul agresiv care l-a mușcat de deget pe un polițist. Incidentul a avut loc pe data de 16 aprilie, în apropierea satului Bozieni, raionul Hîncești.

Din imaginile surprinse de camera de bord instalată în automobilul de serviciu al echipajului INP și de camera portabilă, montată pe uniformă, se vede că șoferul nu se supune din start cerințelor oamenilor legii, refuzând să prezinte actele. Ulterior, în timpul reținerii, bărbatul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni. De menționat că acesta era în stare de ebrietate.

Șoferul este un locuitor al satului Dubovca, raionul Hîncești, în vârstă de 25 de ani. Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM (ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească). 

Bărbatul riscă amendă de până la  67 500  lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Incidentul a fost filmat și de un martor, imagini care au stârnit păreri controversate, unii acuzând inspectorii de patrulare de abuz.