Alarma de incendiu a catedralei Notre Dame s-a declanșat cu 23 de minute înainte ca flăcările să se extindă

Flăcările care au mistuit catedrala Notre Dame din Paris au fost descoperite după ce s-a declanșat a doua alarmă de incendiu. Angajații lăcașului de cult au descoperit abia după 23 de minute incendiul care a distrus monumentul istoric.

Procurorul Parisului, Remy Heitz, a precizat că muncitorii nu au reușit să localizeze focul, în condițiile în care prima alarmă de incendiu s-a declanșat la ora 18:20. Abia după 23 de minute, când a sunat a doua alarmă, incendiul a fost descoperit pe acoperișul catedralei gotice, scrie The Sun.

Incendiul violent care a distrus catedrala Notre Dame a fost stins de pompieri după opt ore. Ulterior, procurorii din Paris au demarat o anchetă referitoare la cauzele izbucnirii focului care a mistuit catedrala gotică, construită în urmă cu 850 de ani.

Procurorul Parisului, Rémy Heitz, a anunţat marţi că se merge pe pista unui accident în ceea ce privește incendiului care a devastat Catedrala Notre-Dame, precizând că „nimic nu indică un act voit”.

„Se conturează ipoteza unui accident”, a explicat procurorul Parisului, precizând că 50 de anchetatori realizează o investigație „complexă” referitoare la cauzele incendiului.

Rémy Heitz a declarat că vor fi audiați muncitorii de la cinci companii care au fost angajate pentru a renova acoperișul catedralei, locul de unde se presupune că a izbucnit focul. Polițiștii anchetează compania „Le Bras Freres”.

O parte dintre cei 200 de angajați ai firmei lucrau la turla catedralei Notre Dame care s-a prăbușit luni seara după ce flăcările s-au extins pe acoperișul monumentului istoric, la ora 18:45 (ora Franței).

„Mulți dintre restauratori au fost audiați în acea noapte. Există temeri că focul a pornit în zona în care lucrau și s-a extins cu repeciziune. Ironia este că restauratorii tocmai începuseră să lucreze la turla care a ars odată cu acoperișul”, a precizat o sursă din rândul anchetatorilor.

„Le Bras Freres” este una dintre cele mai apreciate companii din domeniu care anul trecut a încheiat un program de restaurare a Catedralei din Reims, notează Libertatea.ro.