Simpatizanții PPDA, nemulțumiți de comportamentul celor de la ACUM: Au început niște negocieri în stil AIE

Simpatizanții PAS și PPDA își manifestă public nemulțumirea de modul în care formațiunea discută cu PSRM formarea unei majorități parlamnetare și a noului Guvern. Activistul civic Valeriu Pașa consideră că dialogul dintre cele două structuri politice este în stilul defunctei AIE.

„ACUM și PSRM au început niște negocieri în stil AIE. Cu pârghii și funcții. Credem că în loc să împartă funcțiile, ar trebui să se gândească la țară”, a scris Valeriu Pașa, într-o postare pe Facebook.

Liderii binomului PAS-PPDA au declarat astăzi că nu acceptă condiţiile PSRM privind formarea unei majorităţi Parlamentare, dar ar fi gata să voteze împreună anumite proiecte, care vor fi discutate până în data de 25 aprilie.

La rândul lor, exponenții Partidului Socialiştilor declară că formaiunea nu va renunţa la condiţiile impuse blocului politic ACUM, privind formarea unei coaliţii majoritare în Parlament. Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a mai spus,  într-o postare pe Facebook, că PAS şi  PPDA dau dovadă de egoism politic.

Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare. În acest context reiterăm faptul că atât executivul politic al PSRM, cît și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată”, a scris Vlad Bătrâncea.

sursa: hotnews.md