Patronul clubului de fotbal Rennes donează 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame

Catedrala catolică Notre-Dame din Paris a fost grav afectată de un incendiu devastator, dar cele două turnuri emblematice și structura edificiului au fost salvate. Turla lungă, centrală, care se ridica la 96 de metri, s-a prăbușit sub flăcări, odată cu o parte din acoperiș.

La 4 dimineața, după nouă ore de luptă, flăcările au fost potolite.

businesslive.co.za

Luni noapte, președintele francez Emmanuel Macron anunța: “Ce era mai rău a fost evitat. Vom restaura această catedrală. Istoria noastră”. A dezvăluit că va organiza o colectă națională.

Miliardarul François-Henri Pinault, proprietarul clubului Rennes, a fost primul care a sărit în ajutor. Acesta a declarat că donează 100 de milioane de euro pentru refacerea monumentului, informează gsp.ro.

Și familia de industriaşi francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei, notează AFP. Grupul Kering – fostul Pinault-Printemps-Redoute (PPR) – este al doilea cel mai mare grup din sectorul de lux după LVMH, şi deţine în principal mărcile Gucci, Yves Saint Laurent şi Boucheron.

De asemenea, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat marţi o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei, scrie Agerpres.

Incendiul de proporții a izbucnit luni seara în jurul orei 19:00. Nu se știu cauzele incendiului, dar se bănuiește că focul ar fi pornit de la lucrările de renovare.