Momentul în care s-a prăbușit turnul Catedralei Notre-Dame din Paris | VIDEO

Momentul în care prima turlă a catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbușit a fost surprins, de la distanță, de un internaut. Acesta a postat imaginile groazei pe Twitter.

Turnul Catedralei Notre-Dame era botezat ”Săgeata” și fusese ridicat în secolul al XIII-lea. Eugene Viollet-le-Duc îl reconstruise, în epoca modernă. Cântărea 750 de tone și era înconjurat de statuile celor 12 apostoli. De asemenea, erau și patru animale, simbolizând Evangheliștii.

La baza turnului se aflau mai multe relicve, cea mai importantă dintre ele fiind un fragment din coroana de spini ce i-a fost pusă pe cap, în batjocură, Mântuitorului Iisus Hristos înainte de a fi răstignit. De asemenea, se găseau moaștele lui Denis și ale Sfintei Geneveva (Genoveva), patronii spirituali ai Parisului. În 1935,Arhiepiscopul Verdier postase relicvele acolo, pentru ca întrega Catedrală să fie ferită de fulgere, scrie a1.ro.

Catedrala Notre-Dame, cel mai vizitat monument din Europa, a fost cuprinsă de un incendiu de proporții luni seară. Flăcările au izbucnit în zona acoperișului, unde se defășurau lucrări de reparații și consolidare.