Liderul PSRM: Blocul ACUM nu are idee de modul de guvernare

Partidele din blocul ACUM pretind la Guvernul moldovean, dar nu au idee despre modul cum se guvernează o ţară. Această opinie a fost exprimată de președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Întrebarea principală”, de la postul de televiziune NTV-Moldova, notează Noi.md.

Ea a menționat că nu este suficient doar să ajungi în Parlament, mai trebuie să știi și ce să faci cu mandatele obţinute.

„Partidele din blocul ACUM pretind la Guvern, dar idee nu au despre modul cum se guvernează o ţară. Ei declară că doar ei sînt dispuși să atragă investiții străine. Dar trebuie să înțelegem și altceva: o țară nu poate supraviețui dacă bugetul este format astfel încît 30 la sută din volumul bugetului îl reprezintă asistența financiară externă sub formă de credite”, a spus Zinaida Greceanîi.

„Trebuie să înțelegem unde sînt rezervele noastre interne, cum putem transforma o economie dintr-o economie de consum într-o economie de producție și export. Asta este ceea ce ar trebui să facem. Trebuie să negociem și să promovăm o politică externă care ar prevedea relaţii de prietenie cu toată lumea, ceea ce ar aduce beneficii Moldovei și poporului său”, a subliniat liderul PSRM, ex- prim-ministrul RM, Zinaida Greceanîi.