Atenție! Se modifică termenii de eliberare a actelor de identitate

Agenția Servicii Publice informează că, de astăzi, 15 aprilie 2019, se sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

În schimb, se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru, municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri în intervalul orar 800-1300 , iar înmânarea actelor se va desfășura între orele 1630-1700.  În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

ASP atenționează: programul de lucru al oficiului este de luni până sâmbătă: 800 – 1700. În ziua de sâmbătă SEAI Centru va presta servicii numai în termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Măsurile au fost luate  în scopul eficientizării proceselor de prestare a serviciilor de eliberare a actelor de identitate și de evidență a persoanelor.

Informaţii suplimentare referitoare la eliberarea actelor de identitate, program de muncă, termene sau tarife, găsiți accesând pagina web oficială a Agenţiei www.asp.gov.md sau prin apel telefonic la numărul 14909..