Socialiștii băgați în ceață de răspunsul ACUM: Nimeni nu înțelege ce vor Sandu și Năstase

Deputatul PSRM, Gaik Vartanean, se arată nedumerit de răspunsul blocului ACUM la invitația socialiștilor de a purta discuții privind formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou Guvern.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook parlamentarul scrie că ceea ce ar putea pricepe din răspunsul PPDA și PAS este că cele două fracțiuni doresc să discute „dezoligarhizarea” statului în cadrul unei ședințe plenare a Parlamentului, alături de Vlad Plahotniuc și Ilan Shor.

„Am o întrebare. Cine și ce a înțeles din răspunsul ACUM la invitația socialiștilor de a se așeza la masa de discuții pentru mâine, 11 aprilie, ora 11-00, în Parlament, așa cum a dorit ACUM? În loc să discute direct cu socialiștii, deschis, transparent, în fața camerelor de filmat, ei au propus să ne adunăm cu toții la ședința Parlamentului și să discutăm «dezoligarhizarea» în prezența lui Plahotniuc, Shor, Tauber. Sau este un nou reality show? Cum să înțelegem declarația lor? Cu cine ACUM vrea să discute „dezoligarhizarea”? Cu PSRM? Sau cu Plahotniuc, Shor și Tauber?”, a scris Vartanean.

Amintim că Partidul Socialiștilor a lansat astăzi o invitație către blocul ACUM, la negocieri. Liderii blocului sunt așteptați mâine în biroul 508 din clădirea Parlamentului.

Ulterior, printr-o declarație de presă ACUM a emis un comunicat de presă în care spune că rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului dar că nu vrea o coaliție de guvernare cu PSRM.sursa: deschide.md