Chişinău
5C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h ENE
Presiunea: 1025

Platforma unde tinerii din Moldova se pot înfrăți cu cei din România, lansată

sursa foto: europedirect-emilia.eu

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 din România a lansat un site menit să înfrățească tinerii din Republica Moldova cu cei din România. Numit basarabia-acasa.ro, platforma online are ca ţintă 100.000 de înfrăţiri realizate în această vară între persoanele de pe ambele maluri ale Prutului, transmite mediafax.ro, care citează Acțiunea 2012.

„Vara înfrăţeşte Ţara", este genericul acțiunii care permite fiecărei persoane din Republica Moldova de a vizita România şi fiecare locuitor din România va putea veni gratis în Republica Moldova

Dacă eşti din Chişinău sau din Bucureşti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poţi să îţi găseşti un 'frate' şi chiar să călătoreşti pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizaţiilor unioniste, care anul acesta au înfrăţit primăriile şi liceele între ele", se afirmă în comunicatul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob organizat vineri, 8 iulie, la ora 18:00, la kilometrul Zero al României (Piaţa Sfântu Gheorghe din Bucureşti), la care participa deopotrivă bucureşteni şi tineri din Republica Moldova. În cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale oraşelor româneşti şi se acoperă distanţele dintre ele.

Cel mai bun plan de vacanţă este acela în care mergi să îţi vezi fraţii pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătoreşti la mare şi la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici şi primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia şi cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic şi stabil. Azi este momentul să înfrăţim om cu om", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

 

Pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România şi Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrăţire şi 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului. Organizatorii estimează realizarea a 100.000 de înfrăţiri între cetăţenii celor două state, materializate prin vizite reciproce, până la sfârșitul acestui an.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.