C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

VIDEO | Polițiștii au dat buzna în satul Bîc. Au depistat culturi de cânepă și mac

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie a sectorului Ciocana, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, au depistat mai multe tufe de cânepă şi plante de mac pe teritoriul satului Bîc, în cadrul operaţiunii speciale demarate MAC 2016.

 Astfel că, în vizorul poliţiştilor a ajuns un locuitor din localitate, în vârstă de 68 ani, care deţinea un lot de pământ unde erau cultivate plante de mac. În urma examinării lotului respectiv, au fost zmulse din rădăcini peste 180 de plante de mac şi au fost expediate în laboratorul Centrului de tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Dacă rezultatele expertizelor vor demonstra că plantele conţineau substanţe narcotice, atunci bărbatul riscă să fie cercetat penal pentru cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope. Conform legislaţiei penale în vigoare, se aplică sancţiuni sub formă de amendă în mărime de la 4 000 lei la 8 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Tot în cadrul raziilor au fost depistate şi nimicite prin ardere peste 100 de tufe de cânepă, care creşteau haotic pe un teren agricol din apropierea localităţii.

Poliţia Capitalei a intensificat raziile specializate de depistare şi nimicire a plantelor cu conţinut narcotic sau psihotrop.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.