C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Fracțiunea „Pentru Orhei”: Solicitarea procurorilor este un abuz la adresa lui Șor

sursa foto: captură privesc.eu

Fracțiunea „Pentru Orhei” din cadrul Consiliului Orășenesc Orhei și-a arătat nedumerirea referitor la solicitarea procurorilor de a-l suspenda pe Ilan Șor din funcția de primar de Orhei și a amenințat cu proteste în masă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă organizat luni, la Orhei.

Cetățenii s-au solidarizat. Cu toții vrem eliberarea lui Ilan Șor. Procurorii se conduc de careva ONG-uri plătite și alte insinuări care se fac în mass-media. Protestele vor continua până la eliberarea lui Ilan Șor. La următoarea ședință a Consiliului va fi discutată suspendarea primarului de Orhei. Chem toți cetățenii R Moldova să fim uniți și să spunem „Nu” împotriva abuzurilor din partea Procuraturii Anticorupție”, a precizat președintele Fracțiunii „Pentru Orhei” din cadrul Consiliului Orășenesc Orhei.

Totodată, aleșii locali au precizat că cataloghează solicitarea procurorilor drept un abuz la adresa primarului și vor sesiza autoritățile de drept europene. Mai mult, aceștia au menționat că la următoarea ședință vor pune pe ordinea de zi suspendarea primarului și dau asigurări că toți consilierii vor fi împotriva unei asemenea decizii.

Solicitată telefonic, Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Today.MD că procurorii au cerut suspendarea provizorie din funcție a învinuitului în baza art.200 din Codul de Procedură Penală.

Primarul Orheiului, Ilan Șor, a primit mandat de arest pentru 30 de zile în izolatorul CNA. Șor figurează într-o cauză penală în cazul BEM, însă apărătorii săi susțin că reținerea primarului Orheiului a fost una abuzivă.

Mai multe detalii aici: 

Primăria Orhei: „Procurorii cer demisia” | Procuratura: „Cerem suspendarea provizorie din funcție”

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.