Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Șeful de la Termoelectrica, la raport după un an de activitate

sursa foto: logos.press.md

Directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni, a prezentat rezultatele obținute în primul an de activitate. Astfel, îmbunătăţirea eficienţei sistemului de alimentare centralizată cu energie termică prin lansarea unui program complex de restructurare, relansarea şi modernizarea sistemului, optimizarea cheltuielilor şi achitarea conform graficului prestabilit a datoriilor acumulate față de furnizorul de gaze naturale- sunt doar câteva din rezultatele de care Eni se mândrește.

Totodată, Veaceslav Eni a făcut o trecere în revistă a principalelor contracte din cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Eficienţei SACET ce presupun un şir de investiţii şi modernizări în sistemul centralizat de termoficare din Chişinău.

De curând a fost dată în exploatare o nouă staţie de pompare, dotată cu echipamente tehnice de ultimă generaţie, care deja asigură cu apă caldă menajeră peste 50% din consumatorii noştri. Totodată, peste 100 de clădiri publice vor fi reconectate la SACET şi vor beneficia de instalarea Punctelor Termice Individuale și rețelelor termice aferente. Se preconizează şi alte investiţii în modernizarea principalelor stații de pompare SP-8, SP-12, SP-13, în reabilitarea unor segmente ale rețelelor termice de distribuție, precum şi în înlocuirea Punctelor Termice Centrale (PTC) vechi cu Puncte Termice Individuale, ceea ce presupune că consumatorii noştri vor beneficia de servicii mult mai calitative” , a adăugat directorul general.

Viceprim-ministru, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a menţionat că după fuzionarea celor trei întreprinderi, argumentul de bază în crearea Termoelectrica S.A. a fost optimizarea costurilor şi oferirea serviciilor de calitate pentru a avea o companie fezabilă, capabilă să îndeplinească necesităţile consumatorilor şi să asigure un sistem centralizat de termoficare eficient pentru mun. Chişinău, se arată într-un comunicat emis de Termelectrica.

Fostele centrale electrice cu termoficare  SA „CET-1”, SA „CET-2”  și fostul furnizor de energie termică „Termocom” S.A. au fost fuzionate, la 16 iunie a anului trecut, fiind creată o nouă întreprindere. „Termoelectrica” S.A - principalul producător de energie electrică în regim de cogenerare şi producător și furnizor de energie termică în or. Chișinău și suburbii, asigurând cu servicii de termoficare peste 7 199 de imobile, sau circa 70% din consumul total de energie termică al mun. Chişinău şi suburbii, şi livrând în Sistemul Energetic Național circa 20% din consumul total al ţării (fără Transnistria), se menționează în comunicat.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.