Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Skoda cu nestemate, greu de vândut

Primul moldovean care și-a ornat mașina cu pietre Swarovski se pregătește să se despartă de bolidul în care și-a investit banii și reputația. Autoturismul care l-a făcut vedetă pe Călin Ursu nu i-a adus acestuia femei, ci doar puțintică glorie - trecătoare - pe internet, așa că studentul de 25 de ani speră ca din Skoda împodobită precum saloanele din Alhambra să rezulte măcar ceva parale. Proprietarul a scos-o la vînzare, însă de aproape un an nimeni nu pare interesat să îi ia locul la volanul bătut cu pietre prețioase. 

O nouă mașină ce face senzație pe străzile din capitală este o Skoda Octavia încrustată cu 70 de mii de cristale, automobil ce ne amintește de Palatele din basmul "O mie și una de nopți". În scurt timp, facem cunoștință cu fericitul proprietar, ce vrea să scape de bijuteria pe patru roți.

El este Călin Ursu, student la Politehnică în Chișinău. Mașina personalizată în chip strălucitor a devenit ținta privirilor pe străzile din capitala Moldovei. Însă nu admirația pietonilor a căutat-o excentricul șofer.

Oamenii diferit reacționeazăUnora le place, unora nu. Adică, nu mă interesează ce gândește lumea.

Călin URSU proprietarul automobilului

Mai bine așa, pentru că locuitorii Chișinăului se lasă greu impresionați.

"Mașina este simpatică însă fără aceste ornamente ar arăta cu mult mai bine. Cât aș da pe ea?! cred că în jur de 6000-7000 de euro."

"E frumos, e frumos! Dar nu e pentru oameni bătrâni, e pentru tineri, care lucrează, care au bani."

Proprietarul Skodei ornate cu arabescuri se consideră un deschizător de drumuri în designul automobilistic - el spune că a fost cel dintîi moldovean care și-a decorat mașina în asemenea chip.

Da, primul. Prima idee, primul în țară! Ideea am luat-o de  la Moscova. Acolo am vazut, am lucrat puțin cu treaba asta. Și am zis, de ce nu să fac și în Moldova.

Călin URSU

Trei mii de euro și două luni de muncă a investit bărbatul în pietrele sclipitoare:

Cristalele sunt aduce din Taiwan. Am lucrat cu un prieten, adică când în trei, când ân doi lucram. Da sunt mulțumit de rezultat. A fost un vis de-al meu pe care l-am realizat!

Călin URSU

Bijuteria pe 4 roți are sub capotă 180 de cai putere, iar stăpînul ei o scoate zilnic la plimbare prin Chișinău, pe sub ochii domnișoarelor.

Da niciodată nu m-am folosit de mașină pentru a cuceri fetele. Eu cred că o fată poate fi cucerită cu capul și cu vorba, dar nu cu bunurile pe care le ai.

Călin URSU

Doar că investiția în nestemate nu s-a dovedit o idee sclipitoare, din punct de vedere comercial. Proprietarul ar fi dispus să renunțe la jucăria sa pentru doar 5.500 de euro, însă nici un doritor nu s-a arătat de aproape un an: 
 
Poate un proiect alt nou. Dar nu mă apuc de altul, cred că până când nu o vând pe aceasta.
Călin URSU
 
Chiar dacă mulți întorc își întorc capul după mașina stralucitoare, puțini ar avea curajul să urce la volanul Skodei incrustate cu diamante.
 
Investiția întîrzie să-și scoată profitul, dar Călin Ursu se consolează cu ideea că măcar a reușit să pună Moldova pe harta internațională a mașinilor cu aspect exotic. După el s-au mai luat alți doi concetățeni, care au devenit celebri - un bărbat la volanul BMW-ului acoperit cu cristale și o domniță care a uimit Londra cu Mercedesul său ornat în chip similar. Ea, de altfel, este și singura care a reușit să-și găsească un cumpărător pentru bolidul făcut să ia ochii.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.