C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Doi bărbați, salvați de la înec în lacul Ghidighici

sursa foto: dse.md

Salvatorii au scos două persoane care riscau să se înece în lacul Ghidighici. Incidentul a avut loc în această dimineață. Conform datelor IGSU, la ora 10 dimineața doi bărbați au venit pe malul lacului și au încercat să-l treacă înot. Salvatorii i-au avertizat despre riscurile posibile dacă vor intra în apa rece, însă aceștia nu au ascultat atenționările.

La mijlocul lacului, bărbații s-au scufundat după ce au primit un șoc hipotermic în apă rece de 6 grade Celsius. Aceștia au fost scși imediat de către angajații stației de salvare.

Ambii au fost transportați la Institutul de medicină urgentă pentru îngrijiri medicale.

IGSU amintește că scăldatul în perioada rece a anului, dar și în locuri neamenajate este strict interzis. Temperatura potrivită a apei pentru scăldat este de 26-27 grade Celsius, ceea ce este caracteristic numai pentru perioada estivală a anului.  În această perioadă temperatura apei oscilează între 5-6 grade Celsius. Scăldatul și înotul pentru oameni nepregătiți poate fi fatal din cauza hipotermiei în primele minute de aflare în apă rece. Potrivit salvatorilor, persoana scoasă din apă rece trebuie să fie adăpostită într-o încăpere caldă. În caz de hipotermie, i se schimbă hainele și se acoperă cu o plapumă, după ce se administrează băuturi calde.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.