C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Șoferii cu numere neutre de înmatriculare sunt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”

sursa foto: INP

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Însă, conform Regulamentului Circulției Rutiere, fiecare șofer care circulă cunumere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, sunt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”.

Astfel, de la intrarea în vigoare și până în prezent, au fost depistați în trafic peste 250 șoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare continuă să repartizeze abțibilduri cu inscripția ,,MD” șoferilor cu numere neutre de înmatriculare întâlniți pe teritoriul Republicii Moldova. Abțibildurile au fost oferite de Misiunea OSCE în Moldova pentru a fi repartizate șoferilor cu numere neutre de înmatriculare cu titlu gratuit.

De menționat că, de la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul RM cu numere neutre și nu au semnul „MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.