C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

VIDEO | Percheziții în Chișinău și trei reținuți: se ocupau cu migrația ilegală a moldovenilor în UE

Acte false și falsificate, materie primă pentru confecționarea legitimațiilor de serviciu, tehnică de calcul și valută, sunt doar unele din bunurile ridicate în cadrul perchezițiilor la câteva birouri clandestine din orașul Chișinău. Polițiștii de frontieră au reținut trei tineri moldoveni, bănuiți de săvârșirea infracţiunii de confecţionare, deţinere, vânzare și folosire a documentelor oficiale false. 

Acțiunile acestora au fost monitorizate și cercetate pe parcursul a cinci luni de către polițiștii de frontieră ai Direcției Regionale Vest, în coordonare cu Procuratura raionului Ungheni. 

Conform informațiilor acumulate, pe parcursul anului 2018 un grup de persoane a creat o schemă criminală bine organizată, unde fiecare membru avea rolul său în scopul urmărit - de a obține un folos financiar sau material în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor Republicii Moldova în spațiul Uniunii Europene. Astfel sub pretextul angajării legale în câmpul muncii peste hotare, prin confecționarea și folosirea frauduloasă a blanchetelor cărților de identitate ale României, era organizată șederea ilegală a cetățenilor moldoveni în statele membre UE.

În repercusiunea celor patru percheziții efectuate săptămâna precedentă în orașul Chișinău, au fost depistate și ridicate o mulțime de documente și obiecte folosite de către răufăcători la săvârșirea infracțiunii și anume: cărţi de identitate româneşti cu semne de falsificare, paşapoarte biometrice și buletine de identitate ale cetățenilor din Republica Moldova, precum și copii ale acestora, materie primă pentru confecționarea fotografiilor, legitimaţiilor de serviciu ”Poliţia de Frontieră” şi ”Serviciul Vamal”, tehnică de calcul, telefoane mobile, cartele SIM, sticuri de memorie, bani în sumă de 1485 dolari, 2600 euro și 18424 lei MD.

Trei conaționali cu vârstele cuprinse între 27 și 34 ani au fost reținuți în flagrant. În prezent pe numele acestora a fost aplicat de către instanța de judecată arestul preventiv pe un termen de 30 zile. Bărbații riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1150 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Acțiunile de urmărire penală pe caz continuă și sunt îndreptate la identificarea tuturor persoanelor implicate.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.