Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

În decembrie 2019, porțiunea de drum din preajma satului Speia va fi reparată

sursa foto: asd.md

Cel mai degradat sector din preajma satului Speia va fi reparat până la sfârșitul acestui an. Potrivit unui comunicat al Administrației de Stat a Drumurilor, este vorba despre prima etapă din cadrul proiectului care prevede reparația traseului național G109 Delacău – Bulboaca – R2.

Lucrările menționate sunt executate din mijloacele Fondului rutier și nu fac parte din programul guvernamental Drumuri Bune pentru Moldova, menționează ASD.

„Pentru executarea lucrărilor de reparație a sectorului menționat, urmare a licitației publice din data de 18.09.2018, câștigătoare a fost desemnată compania S.R.L. „Nouconst” care a început executarea lucrărilor conform contractului multianual. La moment lucrările pe șantier sunt sistate din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, iar finalizarea lucrărilor conform contractului este planificată în luna decembrie 2019.

În scopul asigurării condițiilor de siguranță a circulație desfășurate pe sectorul menționat, conform condițiilor contractuale, Antreprenorul a executat lucrări de întreținere a drumului prin amenajarea temporară a acostamentelor care s-au deteriorat urmare a proceselor distructive cauzate de multiplele cicluri de îngheț –dezgheț produse pe parcursul ultimelor luni, iar pentru executarea lucrărilor menționate a fost utilizat materialul frezat de pe partea carosabilă”, se spune în comunicatul ASD.  

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.