C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Pavel Filip: Nu există drumuri blocate. Celula de criză va activa și în weekend

sursa foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi o şedinţă operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile. Premierul a solicitat poliției, carabinierilor si drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău. Totodată, Pavel Filip a cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

Potrivit ultimelor informații, toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Totodată, la solicitarea premierului, celula de criză va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc.

Pe parcursul ultimelor două zile, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 - în capitală. Prim-ministrul a solicitat poliției, carabinierilor si drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău. Totodată, premierul a cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă. 

„În prezent, nu există drumuri blocate sau localități deconectate de la curentul electric, se activează într-un regim obișnuit. Am solicitat autorităților publice, dar și administratorilor clădirilor să asigure deszăpezirea acoperișurilor. Iar, având în vedere numărul mare de accidente în municipiul Chișinău în ultimele zile, am cerut Politiei Naționale și drumarilor să asigure curățarea drumurilor de acces, a curților blocurilor și a trotuarelor”, a scris premierul pe Facebook.

În aceeași postare premierul a mulțumit „tuturor structurilor implicate în gestionarea situației create de ninsorile abundente: drumarilor, polițiștilor, salvatorilor, militarilor, medicilor, dar și cetățenilor, care au întins o mână de ajutor oamenilor ajunși în dificultate”.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela  la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.