C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Pensiile de până la 1589 lei au crescut cu 10 la sută, cum a promis Plahotniuc

sursa foto: pdm.md

De la 1 ianuarie 2019, pensiile care nu ajung la valoarea de 1589 de lei, minimul de existenţă pentru pensionari pentru semestrul I al anului precedent, au crescut cu 10%. De majorări au beneficiat mai bine de 453 mii de persoane, potrivit CNAS.

Majorările au fost aplicate asupra tututor tipurilor de pensii: pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pentru funcţionari publici, pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pentru militarii în termen şi membrilor lor de familie, pentru participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobâl, pentru persoanele din rândurile structurilor de forţă.

Potrivit estimărilor prealabile pensiile pentru limita de vârstă au crescut în mediu cu 115 lei, pensiile de dizabilitate s-au majorat, în mediu, cu 101 lei şi pensiile pentru militari s-au majorat cu 123 de lei.

Cheltuielile pentru implementarea prezentei legi sunt suportate din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat şi ale bugetului de stat în funcţie de sursa de finanţare a pensiei.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.