C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

VIDEO | Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

UPDATE // În după-amiază zilei de azi la Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale privind condițiile climaterice dificile în urma ninsorilor.

Potrivit informației oferite de către general-maior Mihail Harabagiu, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația în toată țara. Salvatorii și pompierii activează într-un regim sporit. La moment, conform datelor operative, colectate de către subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului nu au fost înregistrate situații excepționale. Drumurile locale, traseele naționale și internaționale nu sunt blocate. În Republica Moldova se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit sursei nu au fost raportate deconectări de energie electrică și de gaze naturale. Mai mult, IGSU este gata să acorde ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate, in special la transportarea acestora in instituții medicale, în caz de necesitate.

Potrivit Serviciului Hirdometeorologic de Stat, noaptea va ninge în toată republica. Se vor forma troiene, iar pe drumuri ghețuș. Mîine, 11 ianuarie va ninge temporar.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis  cod galben pentru data de 10-11 ianuarie. In acest context salvatorii îndeamnă oamenii, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Cetățenii sunt rugați să nu pornească la drum dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să echipeze portbagajul mașinii cu lopată, nisip și lanțuri. Se recomandă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela la serviciile de urgență. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.