C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Trei angajați ai Inspectoratului de Poliție Ciocana, reținuți astăzi: sunt cercetați penal într-un dosar de corupție

sursa foto: Sputnik.md

Trei polițiști au fost reținuți astăzi de CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectați de corupere pasivă. Oamenii legii ar fi pretins de la trei tineri 2000 de euro pentru a mușamaliza un caz de jaf în care aceștia ar fi fost implicați la finele anului 2018.

Potrivit unui comunicat al CNA, unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Însă, ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa dosarul în schimbul a 2000 de euro.

Cazul a ajuns în atenția CNA, iar în zilele ulterioare a fost pornită urmărirea penală în privința polițiștilor. Astfel, sub controlul ofițerilor CNA și a procurorilor, au fost transmise mijloacele estorcate în două tranșe – 1500 de euro și 500 de euro. Transmiterea banilor a fost documentată, iar astăzi au fost operate percheziții la cei trei angajați ai Inspectoratului de poliție Ciocana.

În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost reținuți un șef de post, un inspector de sector, dar și un ofițer de investigație. Toți trei sunt reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.