C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Arme și muniții deținute ilegal, depistate la doi tineri din Cimișlia | VIDEO

Doi tineri cu vârstele de 22 ani şi respectiv 24 ani,  originari din raionul Cimişlia, au fost reţinuţi de poliţiştii Inspectoratului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, suspectaţi de furt din apartament.

Incidentul a avut loc în luna octombrie 2018, poliţiştii fiind alertaţi de o femeie de 47 ani. Aceasta a declarat că din apartament i-au fost furate bunuri materiale: bijuterii din aur şi bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 200 000 lei.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

La data de 03 ianuarie, poliţiştii au efectuat percheziţie autorizată la domiciliul suspecțillor în raionul Cimişlia, unde au depistat: 50 cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare la calibru diferit, 40 cartușe (melcașcă), 1 armă cu amortizator confecţionată artizanal, 5 arme de vânătoare cât şi alte obiecte predestinate braconajului, deţinute ilegal.

Întrebaţi despre proveniența bunurilor, tinerii se încurcau în declarații, spunând că le au de la o persoană care a decedat. De menţionat că tinerii au fost judecaţi anterior pentru huliganism şi braconaj.

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care au ajuns în posesia acestora.

Persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este liberată de răspunderea penală.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.