Chişinău
4C
Cer senin
Umiditate: 81%
Vânt: 11km/h East
Presiunea: 1025

Blogger, despre atitudinea presei afiliate PAS şi PPDA faţă de Barometru al Opiniei Publice: A luat apă în gură

sursa foto:

Presa afiliată binomului PAS-PPDA a neglijat principalele tendințe reflectate în ultimul Barometru al Opiniei Publice, publicat zilele trecute. Acest fapt este surprinzător, în opinia bloggerului Anatolie Chirilov, întrucât, anterior, Maia Sandu şi Andrei Năstase îşi afişau încrederea totală pentru sondajele realizate de Institutul de Politici Publice, condus de Arcadie Barbarosie.

“Mă voi opri la sondajul BOP deoarece a fost prezentat ultimul, dar și din motiv că presa afiliată lui Năstase a ignorat total acest sondaj, până la momentul de față Jurnal TV nu a realizat nici o știre, iar TV8 a prezentat eronat datele sondajului”, scrie Anatolir Chirilov. 

Bloggerul consideră că drept motiv pentru acest boicot ar fi părăbuşirea PAS şi PPDA, dar şi creşterea PDM, care se plasează pe locul doi, după PSRM

“Celelalte surse afiliate opoziției la fel au ales atent ce anume să mediatizeze, deoarece nu au dorit ca cititorii să vadă că PDM este pe locul 2, iar PPDA nu trece pragul electoral. Mai mult, atât Maia Sandu cât și Andrei Năstase în repetate rânduri au declarat anterior că ei comentează doar sondajele adevărate, precum ar fi cele făcute de Arcadie Barbăroșie de la BOP, al cărei soție este membru al biroului politic național al PAS, iar din echipa de experți fac parte Igor Boțan și Victor Ciobanu, doi promotori ai binomului PAS cu DA și critici înverșunați ai guvernării”, mai spune Chirilov.

Autorul consideră că ascensiunea PDM este logică, deoarece formaţiunea a promovat o serie de reforme importante care îmbunătăţesc viaţa oamenilor, în comparaţie cu Maia Sandu şi Andrei Năxstase care fac promisiuni deşarte.

“Nu știu câte mandate va avea până la urmă PDM, dar sunt sigur că deja tot mai multă lume apreciază reformele Guvernului Filip. Vă amintesc că salariilor multor bugetari au fost majorate chiar și cu 100%, cum este cazul dădacelor. Până la Guvernul Filip ele primeau un salariu de doar 1454 de lei, iar în prezent acestea primesc deja 3042 de lei. Iar salariul educatoarelor a fost majorat de la  3042 de lei la 4716 lei. Nu este încă suficient nici acest salariu, dar este un pas mare făcut înainte. Ori atunci când vă duceți copiii la grădiniță, să știți că și atitudinea lucrătorilor este alta când știu că au un salariu decent.  Iar în același timp, Maia Sandu și Andrei Năstase promit salarii mai mari abia prin anul 2023. Nu văd de ce iar vota oamenii pentru o promisiune care ar putea fi realizată abia peste 3 ani, când toți vor un trai decent acum”, conchide Anatolie Chirilov. 

sursa: allmoldova.com

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.