C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Moldoveni, implicați în jafuri din case luxoase din Europa. Prejudiciul se ridică la circa 20 de milioane de euro

sursa foto: politia.md

Un grup de moldoveni a fost deconspirat de oamenii legii. Cetățenii RM, alături de alte grupuri, făceau parte dintr-o altă organizație criminală specializată în comiterea furturilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul țărilor Uniunii Europene.

Acțiunile infracționale ale moldovenilor, 17 la număr, sunt monitorizate începând cu anul 2016. Aceștia „activau” pe teritoriul Germaniei și Italiei și se deplasau la spargeri de locuințe sau furturi cu automobile de lux de model Mercedes, BMW, Porsche etc. O parte din bunurile sustrase erau introduse prin contrabandă în Moldova, unde le realizau prin intermediul persoanelor de încredere. Banii obținuți erau investiți în imobile și automobile de lux pe teritoriul Republicii Moldova, precum și anumite afaceri legate de prestarea serviciilor. 

„Modus operandi” a acestora era unul specific și anume accederea în locuințe prin acoperiș.

La 5 decembrie curent, procurorii și ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu angajații Direcției Combaterea Crimei Organizate cu suportul Centrului de Analiză a Informațiilor ale Inspectoratului Național de Investigații  au desfășurat 18 percheziții la domiciliu, soldate cu reținerea a doi moldoveni. Alți coparticipanți fiind anunțați în căutare internațională. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate dispozitive de comunicare, arme, bani și bunuri (obiecte de artă, bijuterii, monete cu valoare istorică) în sumă de aproximativ 6 000 000 lei, fiind aplicat sechestru pe bunuri în sumă de 10 000 000 lei.

Potrivit autorităților germane, au fost săvârșite peste 22 de sustrageri, suma prejudiciului material fiind estimată la aproximativ 400 000 000 lei.

Persoanele reținute au fost puse sub învinuire de procurorii PCCOCS, urmând a fi solicitată aplicarea măsurii preventive a arestului. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.