Chişinău
4C
Cer senin
Umiditate: 81%
Vânt: 11km/h East
Presiunea: 1025

Tragedie într-un sat din Rezina: un bărbat și o femeie au murit în casă în urma unui incendiu

sursa foto: bucurestifm.ro

Pompierii au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-o casă de locuit din localitatea Cinișeuți, din raionul Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 03:30 minute. 

Conform informațiilor IGSU, focarul arderii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat al stăpînului în vîrstă de 63 de ani. Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit și cadavrul unei femei în vîrstă de 59 de ani.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:55, afectînd 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului. Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului. Este strict interzisă utilizarea  lichidilor ușor inflamabile  pentru aprinderea surselor de încălzire.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.