C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Filip dă asigurări: instituțiile statului sunt pregătite pentru fluxul mare de persoane în perioada sărbătorilor

sursa foto: Nadejda Roscovanu

Instituţiile statului sunt pregătite să funcționeze în condiții de solicitare maximă, în perioada sărbătorilor de iarnă. Punctele de trecere a frontierei, de exemplu, vor trebui să facă faţă fluxului mare de persoane care vor intra sau vor ieşi de pe teritoriul Republicii Moldova. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută în cadrul briefingului traditional, organizat după şedinţa săptămânală a PDM.

„Am discutat şi despre pregătirea instituţiilor statului în perioada sărbătorilor de iarnă. Ma refer la Vamă, care va fi nevoită să facă faţă unui flux mare de persoane. Statistaca arată că în periada 15 decembrie – 15 ianuarie avem peste un milion de traversări ale fontierei de stat. Colegii de la Vamă şi Poliţia de Frontieră au prezentat mecanismul de lucru în acesta perioadă”, a declarat Pavel Filip, citaează Timpul.md.

Şi Agenţia Servicii Publice va fi mobilizată la maxim, pentru a satisface solicitările cetăţenilor moldoveni, reveniţi acasă.

„Am discutat şi despre activitatea Agenţia Sericii Publice, solicitată în acesta periodă, de către oamenii veniţi în ţară. Am convenit că vor funcţiona în aşa fel, încât oamenii sa aibă acces la serciii fără întrerupere. Vor fi şi echipe mobile, va fi o linie verde, la care se poate apela oricând”, a mai spus Pavel Filip.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.