C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Alertă la o grădiniță din Chișinău, după ce mai multe termometre s-au spart | VIDEO

sursa foto: dse.md

Angajații IGSU au fost alertați, astăzi, la o grădiniță de pe strada N. Costin din capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.58 minute. 

La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart.

În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrundere a substanței pe suprafețe, e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația, dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc. Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului sau măturii, deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.