C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

O tânără din Chișinău, cercetată penal: vindea droguri prin intermediul „Telegram”

sursa foto: politiacapitalei.md

O tânără de 25 ani, domiciliată în mun. Chișinău, este cercetată penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Astfel, în urma măsurilor speciale, demarate de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu polițiștii sectorului Râșcani, au stabilit că suspecta acționa prin intermediul aplicației ,,Telegram” unde consumatorilor le era indicat locul de unde pot ridica drogurile, preventiv comandate.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a tinerei timp de două luni, în acest sens fiind efectuate două achiziții de control. Ulterior, forțele de ordine au efectuat percheziție autorizată în locuința acesteia, unde au fost depistate și ridicate pliculețe de tip zip-lock cu substanță fărămițată cu miros specific, un pachet cu o substanță suspectă, un cântar electronic la scară mică și mijloace bănești obținute în urma comercializării drogurilor.

Actualmente forțele de ordine au acumulat probe concludente ce-i demonstrează vinovăția.

Pliculețele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP. În cazul în care tânăra comercializa pliculețele cu substanța fărămițată cu miros specific, ar fi obținut un profit în sumă de 25 000 lei. Anterior ea a mai fost în vizorul forțelor de ordine, pentru fapte similare.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspecta fiind reținută pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare, ea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.