Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Jurnalist condamnat într-un dosar din 2014, la baza căruia ar sta PLDM

sursa foto: Facebook / Vadim Ungureanu
Jurnalistul Vadim Ungureanu a fost condamnat cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de 3 ani într-un dosar deschis în 2014 pentru șantaj, iar ulterior trecut sub articolul „corupere activă”. Ungureanu a scris pe rețele de socializare că sentința a fost dată acum o lună, dar el a aflat de ea abia pe 26 octombrie.
„Ungureanu Vadim se recunoaște vinovat în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.325 alin.1 (Corupere activă) din Codul Penal și se condamnă la 3 ani de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, inclusiv cu amendă în mărime de 3500 u.c., ceea ce constituie 70 000 lei în beneficiul statului”, așa scrie în sentința din 5 octombrie 2018, pe care mi-a expediat-o abia azi judecătorul Costantin Roșca, ca să nu pot să o atac la Curtea de Apel!”, a scris Ungureanu pe Facebook.
Jurnalistul a fost reţinut pe 20 iunie 2014, în timpul unei întâlniri cu șeful de atunci al Centrului de Monitorizare al Inspectoratului General de Poliție, Dan Chirița. Acesta din urmă l-a acuzat de șantaj pentru a obține date cu caracter personal ale unor vedete moldovenești, inclusiv a lui Adrian Ursu.
 
Ungureanu a negat, însă, acuzațiile și a declarat că a fost supus persecutărilor la indicația șefilor din Ministerul de Interne, controlat pe atunci de PLDM, pentru investigațiile jurnalistice realizate.
”Ei mi-au întins o capcană în care tot ei au căzut. Piesa lor de bază era Adrian Ursu, dat scenariul le-a picat, pentru că eu am refuzat orice înţelegere cu el. Astfel, capcana nu s-a închis. Atunci au fost nevoiți să-l folosească pe Dan Chirița în rol de persoană șantajată. Dar întrebarea logică este: de ce ei s-au grăbit? Doar puteau să caute probe concludente, pentru a închide capcana. Cred că la mijloc poate fi şi materialul despre așa-zisa captură de 8000 de fiole de venin de viperă, la care lucrăm noi. Vineri, când am fost reţinut, trebuia să apară partea a doua a investigaţiei, care arată că în fiolele respective nu era venin şi cazul este o farsă”, a declarat Ungureanu într-un interviu pentru ziarul Timpul, la scurt timp după ce a fost eliberat.
 
 
 
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.