Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

Iulian Chifu: Expulzarea celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul RM este un caz dificil, care trebuie tratat echilibrat

sursa foto: deschide.md
Expulzarea celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul Republicii Moldova este un caz dificil, care trebuie tratat echilibrat, cu respectarea tuturor nuanțelor. De această părere este fostul consilier prezidențial de la București, Iulian Chifu, într-un editorial publicat de portalul Deschide.md.
”E un caz greu, dificil, care trebuie tratat cu nuanțe și echilibru, de cei îndrituiți să o facă și care au acces la informațiile pentru a lua deciziile. Și da, e un caz în care nici pozițiile de tipul “Dodon a dat turcii de la Orizont pentru plata refacerii clădirii Președinției”, nici cele ce vorbesc despre “trădarea unor profesori de dragul lui Erdogan” nu sunt acceptabile și sunt profund superficiale”, consideră Iulian Chifu.
Autorul mai scrie că dacă autoritățile de la Chișinăul au decis să acționeze în vederea expulzării resortisanților turci, probabil că există și interese care justifică acest comportament.
”Pentru că, indiferent dacă decizia a fost bună sau rea, a fost corectă sau eronată, a luat-o instituția și persoana îndrituită constituțional să o ia, pe baza tuturor informațiilor necesare primite de la serviciile de informații și de la celelalte instituții ale statului, informații clasificate. Și da, avem de a face cu o Afacere de Stat”, conchide fostul consilier prezidențial.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.