C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Andrian Candu și Pavel Filip au depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie

Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus, împreună cu prim-ministrul Pavel Filip, flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

”Atacurile teroriste din Statele Unite au avut un impact global. Este un fenomen resimțit de multe state, din păcate încă sunt multe victime ale teroriștilor în lume și pentru a contracara acest fenomen este nevoie de compasiune,  înțelegere, solidaritate și mobilizare. În fiecare an venim aici pentru a fi alături de cetățenii SUA și de toți oamenii care au avut de suferit”, a spus Andrian Candu.

Șeful Executivului a menționat că atacul comis acum 17 ani este unul care a dus la consolidarea eforturilor în lupta împotriva unui fenomen groaznic, care nu are o justificare morală.

„Cred că actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu poți înțelege care este originea și care este de fapt scopul. Atacul din 2001 a schimbat percepția omenirii despre terorism - întreaga lume s-a mobilizat mai bine pentru că doar prin efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a mai adăugat că Republica Moldova este pregătită şi pentru atacuri teroriste.

„Serviciile speciale îşi fac bine meseria, avem şedinţe periodice, dar în fiecare structură de forţă este un detaşament antitero şi prin colaborare internaţională, care au mai multă experienţă decât Republica Moldova, ne străduim să fim la acelaşi nivel de pregătire", a spus premierul.  

În dimineaţa zilei de 11 septembrie, patru avioane de pasageri au fost deturnate - două dintre care au distrus Turnurile Gemene din New York. Un alt avion s-a prăbușit peste clădirea Pentagonului , iar cel de-al patrulea s-a prăbuşit fără a-şi atinge ţinta. În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv cetăţeni din 90 de ţări.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost revendicate de gruparea Al Qaeda.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.