Chişinău
5C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h ENE
Presiunea: 1025

VIDEO | Grupare criminală, anihilată: era specializată în tâlhării, jafuri şi furturi din schimburile valutare

Ofiţerii de investigaţii a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii mun. Chişinău, au documentat activitatea unui grup criminal specializat în tâlhării, jafuri şi furturi din oficiile de schimburi valutare.

În urma măsurilor speciale de investigaţii şi urmărire penală, la data de 7 august curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Primul caz a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei, după care prin deteriorarea terminalului de plată, au sustras bani în sumă de 8200 lei. Ulterior au pătruns în alte 2 oficii, de unde, de asemenea, au sustras mijloace bănești.

Alt caz a fost înregistrat în luna mai, în or. Durleşti. Bănuiţii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, prin deteriorarea uşii, după care din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau mijloace bănești în diversă valută. Astfel prin acţiunile lor criminale aceştia au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530 000 lei.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile. Aceştia purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor inclusiv răngi metalice. De asemenea automobilul cu care comiteau infracţiunile îi schimbau plăcuţele de înmatriculare pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului.

La data de 9 august, capul grupării criminale a fost arestat pentru un termen de 30 de zile fiind cercetat penal pentru tîlharie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari, infracţiuni pentru care riscă pînă la 15 ani de închisoare, alt membru este arestat în Germania, iar celorlalţi 3 membri ai grupării le-au fost emise mandate de arest de alte judecătorii din ţară, pentru infracţiuni analogice comise în aceeaşi perioadă.Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: c[email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.