Chişinău
-1C
Ploaie
Umiditate: 100%
Vânt: 15km/h East
Presiunea: 1005

Un cetățean rus, căutat de autoritățile elvețiene pentru diverse infracțiuni, a fost extrădat | VIDEO

Polițiștii de frontieră au încheiat ieri, 7 august 2018, procedura de extrădare a unui cetățean al Federației Ruse. Acesta se afla în căutare internațională, pentru diverse încălcări ale legislației cu caracter financiar-bancar, pe teritoriul Elveției.

La începutul lunii februarie a. c., în fluxul de călători, sosiți în Republica Moldova cu ruta aeriană Moscova-Chișinău, inspectorii de frontieră au semnalat în baza de date un consemn pe numele unui cetățean al Federației Ruse. Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP a confirmat faptul că bărbatul de 52 de ani este anunțat în urmărire internațională de autoritățile de drept din Elveția. Conform informațiilor, acesta era căutat pentru comiterea mai multor infracțiuni și anume falsificare de documente, escrocherii și spălare de bani.

Formalitățile de extrădare au durat șase luni, timp în care bărbatul s-a aflat în penitenciarul nr.13 din capitală. Transferul infractorului pentru a continua ispășirea pedepsei pe teritoriul Elveției a fost dispus în baza deciziei emisă în luna iulie de către judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

În după amiază de ieri, persoana vizată a fost escortată la Aeroportul Internațional Chișinău în vederea transmiterii acesteia autoritaților elvețiene.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.