Chişinău
-1C
Ploaie
Umiditate: 100%
Vânt: 15km/h East
Presiunea: 1005

Accident cu moldoveni în Rusia: 8 persoane au murit, alte 8 sunt rănite | A fost creată o celulă de criză

sursa foto: ntv.ru

Șase moldoveni au murit, astăzi dimineață, în urma unui accident rutier produs în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă. Nenorocirea a avut loc la ora 7:40, după ce microbuzul în care se aflau s-a tamponat cu alte două mijloace de transport. Impactul a fost fatal pentru 8 persoane, alte 8 fiind rănite.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în accident au fost implicate trei unități de transport: un microbuz de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova, un camion și un automobil Ford Focus. În urma impactului 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova. Alți 8 moldoveni sunt internați în spital cu diverse traumatisme. 

Accidentul s-ar fi produs după ce un automobil Ford Focus și un Volkswagen Polo, care se deplasau în aceeași direcție, s-ar fi ciocnit, iar în urma impactului Ford Focus a ajuns pe contrasens fiind lovit de microbuzul cu moldoveni. În rezultat, microbuzul s-a inversat, lovind un camion.

Circumstanțele exacte urmează să fie stabilite ulterior.

Число погибших в ДТП в Мещовском районе выросло до восьми, шестеро - граждане Молдавии

Prim-ministrul Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză și a solicitat ca o echipă de specialiști ai IGSU să se deplaseze în Federația Rusă pentru a acorda suport răniților, dar și pentru a ajuta în procedura de repatriere a cadavrelor. Totodată, Pavel Filip a cerut ambasadei Republicii Moldova la Moscova să se asigure că cei traumatizați au parte de îngrijirea necesară, iar în cazul în care starea acestora este gravă, IGSU să asigure transportarea lor acasă cu echipajul SMURD. Angajații ambasadei s-au deplasat la locul accidentului, dar și în spitalul unde sunt internați cei răniți, care au fost deja identificați.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 -50 -32.

foto: znamkaluga.ru / video: discover24.ru

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.